Makanu od dwóch lat reprezentuje na polskim rynku markę Forestia. Należy ona do hiszpańskiej firmy Jompisa, która od trzech dekad specjalizuje się m.in. w produkcji i dostarczaniu racji żywnościowych dla organizacji humanitarnych. To unikalne doświadczenie, które przełożyło się na produkcję najwyższej jakości potraw gotowych przeznaczonych dla turystów, żeglarzy, uczestników wypraw i wszystkich, którzy potrzebują smacznego, zdrowego posiłku w terenie.

Produkty Forestia przygotowywane są z niezwykłą dbałością o aspekty odżywcze, zdrowotne, a także smak, zapach i wygląd.  Do ich przygotowania wybierane są najlepsze składniki pochodzące od sprawdzonych dostawców. Na pierwszym miejscu zawsze stawiane jest zdrowie konsumentów. Dania nie zawierają tłuszczy trans, GMO, sztucznych konserwantów czy aromatów. Każda potrawa przygotowywana jest, tak żeby zapewnić odpowiednią wartość energetyczną i odżywczą. W odróżnieniu od żywności liofilizowanej nie muszą być odtwarzane z pomocą wody.

„Nie jesteśmy wyłącznie tym co jemy, ale też tym, gdzie jemy”

Zgodnie z filozofią firmy, plener to najlepsze miejsce na posiłek. Używanie gotowych dań Forestia ma gwarantować wolność i niezależność potrzebną do osiągania najśmielszych marzeń i celów.

Dania są wyjątkowo proste w przygotowaniu. Wymagają jedynie podgrzania w garnku, kuchence mikrofalowej lub za pomocą dołączonego podgrzewacza, który aktywuje się niewielką ilością wody.

Inspiracje do przepisów szukane są na całym świecie. W ofercie znajdują się dania kuchni indyjskiej, śródziemnomorskiej czy dalekowschodniej. Są to zarówno potrawy mięsne, jak wegańskiej i wegetariańskie. Oferta obejmuje również naturalne batony energetyczne.